Boete pepperspray

Pepperspray, een verboden wapen

pepper-sprayVerboden wapenbezit

Elke inwoner van Nederland weet dat je geen schietwapens mag gebruiken, laat staan ze in het bezit te hebben. Tenzij u natuurlijk bij een schietvereniging zit, maar ook hier geldt dat u uw papieren op orde moet hebben om een echt schietwapen te mogen bezitten.

Dat pepperspray ook onder verboden “wapens” valt, is lang niet bij ons Nederlanders bekend! Wat zo “onschuldig” middeltje lijkt om jezelf mee te verdedigen als dit nodig is, kan toch wel gevolgen hebben bij het gebruik ervan. Maar waarom wordt pepperspray dan toch onder verboden “wapenbezit” verstaan en krijg je een boete op pepperspray?

Boete pepperspray

Als de justitie de pepperspray legaal zou gaan maken, dan kan deze voor wel veel meer gevallen dan verdediging worden gebruikt, om maar een voorbeeld te noemen, een uit de hand gelopen ruzie. Want wanneer mag je het dan gebruiken en wanneer niet?

Voor elk persoon geldt dit weer anders en daarom heeft de justitie het strafbaar gemaakt. En bij een strafbaar feit, hoort ook een boete voor pepperspray, dat toch al snel op kan lopen tot wel €150 euro voor alleen het bezit ervan, laat staan dat het gebruikt wordt.

Voorkoming boete pepperspray

Om een boete voor pepperspray bezit/gebruik te voorkomen, is het verstandig u goed voor te laten lichten door instanties zoals de politie.