Pepperspray legaal

peppersprayPepperspray legaal, zelf gemaakt

Sommige mensen vinden het fijn om pepperspray op zak te dragen omdat ze zich dan veiliger voelen. Ze willen zo’n spuitbus gebruiken voor zelfverdediging. Maar is pepperspray legaal?

Nee, in Nederland en België niet, maar in Duitsland wel. Daar koop je pepperspray legaal in (web)winkels. In Nederland en België is pepperspray niet legaal. Wanneer je ermee aangehouden wordt, kan je een geldboete krijgen en zelfs de bak in draaien. Politie-agenten en bewakers mogen de spray wel gebruiken als ze in functie zijn.

Pepperspray legaal maken zou niet zo gek zijn

De spray wordt nu aangemerkt als wapen, maar het is een wapen dat makkelijk zelf te maken is. Door rode pepers fijn te snijden en in een klein laagje water te koken, het kookvocht te zeven en daarna parfumverstuiver te gieten, heb je altijd een zelfgemaakte verdedigingsspray bij je.

Of dit even goed werkt als ‘echte’ pepperspray, ligt aan de kookkunsten van kok. Maar als je de spray in je ogen krijgt, zal het in ieder geval branden. En niet alleen in de ogen ook andere slijmvliezen zoals de neusgaten zullen voelen alsof ze in brand staan.

Wordt pepperspray legaal? Misschien, want er wordt hard gelobbyd om dit wel voor elkaar te krijgen.